7 Kebaikan AIA GHS Takaful (Hospitalisasi dan Pembedahan Berkelompok) AIA GHS Takaful

AIA GHS Takaful (Hospitalisasi dan Pembedahan Berkelompok)

Pelan Takaful GHS (Hospitalisasi dan Pembedahan Berkelompok) adalah suatu kewajipan bagi kebanyakan syarikat. Pekerja mengharapkan faedah perubatan daripada majikan mereka. Ia membantu pekerja menguruskan kebanyakan kecemasan perubatan.

Dapatkan Perlindungan Yang Menepati Keperluan Perniagaan Dan Pekerja Anda.

Sediakan yang terbaik untuk pekerja dan perniagaaan anda. Kami menyediakan produk-produk yang dapat membantu anda menjaga kesihatan dan keselamatan pekerja anda. Lindungi mereka agar mereka dapat menjaga perniagaan anda.

Hargai pekerja anda dengan pakej perlindungan kemasukan hospital dan pembedahan buat mereka dan keluarga mereka. Ahli keluarga dan tanggungan juga termasuk di dalam pelan ini. 

  • Perlindungan Asas – Manfaat Kemasukan Hospital dan Pembedahan.
  • Perlindungan Pilihan – Perbelanjaan Pengebumian.

Pelan Takaful Hayat AIA
Jika anda ingin memohon GHS, pegawai sumber manusia perlu menyediakan senarai lengkap pekerja dengan jawatan.

Harga Premium Takaful Hayat
Ianya berdasarkan kepada pemilihan produk. Dari senarai pekerja itu, agen boleh memberikan jenis faedah yang dapat ditawarkan dan kos faedah perubatan tersebut kepada syarikat.

Penjagaan Pesakit Luar
Harus diingat bahawa AIA mengadakan lawatan klinik GP (Pengamal Am) tanpa had untuk rancangan pesakit luarnya. Oleh itu pekerja boleh menikmati rawatan percuma di klinik panel AIA di seluruh Malaysia. Pelan pesakit luar ini adalah penunggang atau tambahan kepada dasar GHS utama. Ia tidak diberikan sebagai faedah tersendiri.

Harga Bilik Hospital
Untuk AIA, terdapat enam rancangan GHS umum yang sesuai dengan kategori pekerja. Pelan ini memberikan faedah asas seperti berikut:

a. Jenis bilik hospital yang layak dimiliki oleh pekerja.
b. Jumlah perlindungan yang disediakan Takaful untuk membayar bil hospital.

Bilik hospital terdapat dalam suite, bilik single bed, dua katil dan empat katil di kebanyakan hospital. Pelan yang lebih tinggi seperti Pelan 500 dan Pelan 350 dapat menyediakan bilik tidur seorang kerana harga bilik antara RM 300 hingga RM 1,200 sehari, bergantung pada hospital.

Limit Kos Rawatan dan Rawatan
Jumlah perlindungan juga penting. Perlindungan untuk kemasukan ke hospital dan pembedahan oleh AIA, dikenakan setiap bayaran, untuk kebanyakan situasi. Ini bermaksud bahawa AIA Takaful membayar bil hospital seperti yang dilindungi. Sehingga had kos tahunan untuk pekerja itu habis.

Had GHS tahunan antara RM 20,000 hingga RM 200,000 bergantung pada pelan yang dipilih. Had ini akan diperbaharui semasa pembaharuan polisi. Untuk mengetahui jumlahnya secara mendalam, anda perlu mengetahui beberapa kos rawatan di hospital yang sebenarnya dikenakan oleh hospital.

Sebagai contoh, angioplasti boleh menelan belanja sehingga RM20,000 hingga 40,000 setiap kes secara purata. Ini bergantung pada jumlah rongga tersumbat pada jantung, peralatan dan bahan yang digunakan serta tempoh tinggal di ICU Cardiac.

8 Sebab Mengapa Medical card AIA Takaful Terbaik

Perluaskan Manfaat GHS kepada Keluarga Pekerja
AIA mempunyai pelbagai rancangan yang dapat diperluas untuk merangkumi pekerja:

  • Pekerja dan Pasangan
  • Pasangan suami isteri sahaja atau
  • Kanak-kanak sahaja atau
  • Semua ahli Keluarga (ahli inti sahaja)

Pelan ini akan mempunyai faedah sebagai pekerja. Anda hanya perlu memilih pakej untuk pekerja dan memilih perlindungan kepada keluarga jika diperlukan. Anda boleh membaca pakej GHS kami di laman ini.

Harga bilik hospital untuk beberapa hospital boleh di layari di bawah ini

AIA GHS Takaful mempunyai pelbagai rancangan yang dapat diperluas untuk merangkumi pekerja:

Pekerja dan Pasangan
Pasangan suami isteri sahaja atau
Kanak-kanak sahaja atau
Semua ahli Keluarga (ahli inti sahaja)

Info Penting AIA GHS Takaful

Pelan Takaful Hayat AIA
Harga Premium Takaful Hayat
Penjagaan Pesakit Luar
Harga Bilik Hospital
Limit Kos Rawatan dan Rawatan
Perancangan Faedah GHS

Perancangan Faedah AIA GHS Takaful
Terserah kepada syarikat bagaimana ia ingin memberikan faedah kepada pekerjanya. Ini boleh berdasarkan seberapa besar nilai yang diharapkan oleh pekerja, kemampuan syarikat dan arahan pihak pengurusan.

Selain itu, pelan medical berkelompok ini akan menarik minat individu untuk bekerja di syarikat anda.

Example Site Frequently Asked Questions (FAQ)